blog

100 év, 5200 hét, 3 milliárd szívdobbanás:

futva szalad Az idő.

Minden nap lehetőség.
minden perc ajándék.
minden pillanat számít.

ne maradj le a könyvbemutatóimról, előadásaimról, közösségi futásainkról:

életem képekben

sporttal, egészséggel, kutatásaimmal, könyveimmel, előadásaimmal, szerepléseimmel
kapcsolatos tevékenységeim az elmúlt évekből:

„Csütörtök este Blankó Miklós nyelvésszel és nyelvművelővel az „Anyanyelvi est fiatalokkal” c. rendezvénysorozatán megtartottuk az utolsó Futni, hinni, élni könyvbemutatót is, ahova magammal hoztam a kötet utolsó példányait is.📕
Az Erzésbet-hídon a munka utáni nagyvárosi zajban, a “rohanó-kapkodó-dudáló-szirénázó” forgalomban átvergődve a dugóban, a szakadó esőben egy sötét kis mellékutcában leparkolva, félig-meddig elázva léptem be a Józsa Judit Galériába.
Mintha más világba csöppentem volna: a nagyvárosi zajt egy szempillantás alatt nyugalom, figyelem és kapcsolódás váltotta fel. Meglepő és szeretetteli élmény volt, hogy még Szolnokról, a Tiszaparti Gimnáziumból is egy ismerős mosoly tűnt fel a Közönség sorai között.
Az elmúlt 3 évben a 📕Futni, hinni, élni könyv megjelenése óta tucatnyi bemutatót (vagy még annál is többet) tartottunk szerte az országban, vidéken és a fővárosban egyaránt – a karantén idején még online, utána már offline is, rendezvényeken, konferenciákon, kerekasztal beszélgetéseken, fesztiválokon, céges eseményeken és még sorolhatnám – mégis, ez az “utolsó” alkalom volt az egyik legkedvesebb élmény számomra.
Az “utolsó könyvbemutató” szándékosan van idézőjelben, hiszen a történet itt nem ér véget, sőt, itt kezdődik igazán: a hamarosan (heteken belül, terveim szerint áprilisban) megjelenő 📘Super sapiens könyvvel párhuzamosan a 📕Futni, hinni, élni kötet is újra elérhető lesz.
Köszönöm a kedves fogadtatást Józsa Judit galériájában, és köszönöm a beszélgetést Blankó Miklósnak, Mikinek, és Mindenkinek, aki ezen az esős-borongós csütörtök estén eljött, és együtt varázsoltuk színessé és vidámmá a borongós esti órákat, és feldobtuk ezt a szomorkás időt egy rendíthetetlenül pozitív szemléletmóddal és kapcsolódással, valamint a könyvbemutató utáni kötetlen beszélgetéssel, dedikálással, történetmeséléssel, egymás iránti figyelemmel.🙏
Röviden fogalmazhatnék úgy is, hogy egy “kimeríthetetlen közösségi flow-élménnyel”.
A beszélgetésekből ismét kiderült sokunk számára, hogy Mindannyian úton vagyunk, és ez az út sokkal szebb és boldogabb, ha együtt járjuk.
Aki pedig szeretett volna eljönni, de valami oknál fogva lemaradt a tegnap esti eseményről és az utolsó 📕Futni, hinni, élni példányokról: tavasz végén innen folytatjuk még több könyvvel, kiegészülve a📘Super sapiens kötettel!
Még nagyobb lendülettel és energiával, még több tudásmegosztással és történettel!💙
„A Budapest Sportiroda (BSI) egy új arcát mutatta meg a hétvégi, Balaton parti rendezvényükön. 🙏
Legalábbis számomra, “külsősként”, aki az elmúlt évtizedben habár már számtalan BSI-s futóeseményen vettem részt – a Wizz Air Félmaratontól kezdve a Telekom Vivicittán át a Spar maratonig –, de a versenyek hevében (a végeláthatatlan flowban) sosem gondoltam bele, hogy mi is állhat a háttérben, kik vannak a színfalak mögött?
Milyen közösség, milyen Emberek, milyen történetekkel és milyen “miértekkel”?
Hogyan bírják mozgásra országszerte a több tízezer sportolni, kikapcsolódni és kapcsolódni vágyókat?
Szombat este Szekszárdról, a Bodri Trail kellemes 35km-es terepfutásáról megérkezve a siófoki eseményre, rögtön az “est fénypontjába”, Gyenes Donát atléta barátom rendkívül immerzív előadásába csöppentem: Donát hihetetlen történetmeséléssel és egyedi prezentációs technikájával mindannyiunkat “Afrikába repített” – szinte együtt élhettük át vele a januári kenyai edzőtáboráról és kirándulásáról szóló élményeket. Donátot hallgatva úgy éreztem, mintha egy másik világba kerültem volna: Eldoretbe, a világ legjobb hosszútávfutóinak szentélyébe. 🇰🇪
Donát magasra tette a lécet a szombat esti élménybeszámolójával és átadott szemléletmódjával: mindent elárul, hogy az esemény házigazdája és főszervezője, Lakatos István könnyekkel küszködve köszönte meg a szereplését, és azt, hogy története megosztásával átadta az élethez való hozzáállását is – egy 25 éves, kivételes mentalitással sportoló, szorgalmasan dolgozó, emberileg és szakmailag helytálló, valamint embertársaiért és a világért tenni akaró Srác szemüvegén keresztül.🙏
Vasárnap reggel a Donát által felállított lécet kellett megugranom. (Persze ez nem egy verseny, de Barátok/Testvérek között kimondatlanul is egy picit mindig rivalizálunk, a szó legpozitívabban vett értelmében.) A Balaton parti közösségi futás és reggeli után “éreztem a nyomást”, hogy a közel 120 fős Közönségnek – akik előző este Donát beszámolóját teljes bevonódással hallgaták – most meg kell ütnöm a figyelmi és érzelmi küszöbszintjét.
📕A “Futni, hinni, élni” és a hamarosan (márciusban) megjelenő “Super sapiens” c. könyvem történeteiről meséltem.
Ahogy az előadásom közben ott álltam a Közönség előtt, és láttam az érdeklődő tekinteteket, megerősödött bennem a sors-és sporttársaim iránt érzett elkötelezettség, hogy a jövőben is minden tőlem telhetőt megtegyek annak érdekében, hogy minél több emberhez juttassam el azt az üzenetet, mely szerint a hosszú és egészséges élet, a mozgás öröme, a flow élmény, a változás, a fejlődés és a gyógyulás lehetséges és elérhető mindannyiunk számára.
📘Ez a fő üzenete a Super sapiens kötetemnek is – kiegészítve a “hogyanokkal”, a tudományosan helytálló tényekkel és a legbelső személyes gondolataimmal, tapasztalataimmal, történeteimmel is.
Az előadásom végén fürkészve a csillogó-ragyogó-lelkesedő tekinteteket arra gondoltam, hogy mindannyian úton vagyunk. Akármennyire is úgy gondoljátok a történetemet hallgatva, hogy megtaláltam az utamat, ez nem teljesen igaz ebben a formában: úgy fogalmaznék, hogy megtaláltam az irányomat, és keresem az utamat, ahogy sokan mások, Sorstársak, Sporttársak, Embertársak.
Egy dologban biztos vagyok: ez az út sokkal szebb, ha együtt járjuk. 🧡
Mély hálával teli köszönet minden egyes pillanatért, amit Veletek tölthettem ezen a hétvégén – Kocsis Árpi versenyigazgatónak és Lakatos István főszervezőnek az előadás előtti/utáni szívhez szóló szavakat, és Mindenkinek, akivel találkoztunk, beszélgettünk, együtt futottunk, kapcsolódtunk.
Ilyen Csapat, Közösség, Emberek és történetek állnak a BSI-s rendezvények hátterében🙏
2024. Januárjában a Salomon Runity Csapat és a Futni, hinni, élni Alapítvány összefogásával egy közösségi futás szervezésében (a magyar kultúra napja alkalmából) a megvásárolt könyvek bevételét Gyenes Donát #milesforsmiles Bátor Tábor –  Élménykülönítmény kampányára ajánlottuk fel, akinek küldetése, hogy minimum 1.000.000 Ft-ot gyűjtsön össze beteg gyermekek és családjaik részére, és mosolyt csaljon az arcukra.
 
(Donát céljairól és küldetéséről – a #milesforsmiles kampányról – részletesen is olvashatsz a képre kattintva.)
 
„Megállíthatatlanok – ezzel a címmel tartanak január 27-én sportmotiációs fesztivált, ahol előad Thuróczy Bertalan, orvosbiológiai mérnök, író, atléta, előtte a Szombat reggelben mondja el történetét: 21 éves korában rákkal diagnosztizálták, amiből kigyógyult, közben mérnökké és kutatóvá vált. Futni, hinni, élni című könyvében arról is ír, hogy hogyan küzdött meg betegségével, amiben a futásnak és az emberfeletti hitének is hatalmas szerepe volt. Szombat reggel – Kossuth Rádió – január 27., szombat, 6:00 Szerkesztő: Leskó Nóra Műsorvezető: Gungl László”
 
A teljes interjú visszahallgatható a Médiaklikk – Kossuth Rádió honlapján:
https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2024-01-27_06-07-48&enddate=2024-01-27_08-39-59&ch=mr1
Meglepően indult az első levelezésünk Hulej Emesével, a Magyar Krónika újságírójával:
🖊️“Bevallom, egy magának való, furcsa fiút vártam, ugyanis az első e-mailemre azt felelte, szívesen beszélget velem – leghamarabb másfél hónap múlva. Tessék?! Milyen ember lehet, aki ilyen szorosan és előre beosztja az idejét? Kicsit kocka, gondoltam, de persze tévedtem. Most úgy gondolom, roppant tudatos, és nagyon kedves. Olyan, akit érdemes megismerni.”🖊️
Ez számomra is értékes visszajelzés, amiből látom, milyen területen érdemes fejlődni: például az idő múlása miatti szorongás kezelésén, a kötődési sebek gyógyításán, a “végtelen flow” hajszolásán.
Lehet még több projekt, még több tanulás és még több könyv, még több edzés és még több verseny, még több program és még több kapcsolat, még több dopamin és még több flow, de a legvégén úgyis csak az számít, hogy mindez megérte-e.
2024-ben sokunknak (beleértve magamat is) érdemes lesz megtalálnunk, hogy hol van az “elég” határa: hol van a jel a zajban a ‘mindentegyszerre’ és a ‘sosemelég’ világában, a digitális dopamin korszakában?👇
Fotó: 📸 Máth Kristóf
 
„Thuróczy Bercit 21 évesen rosszindulatú daganattal diagnosztizálták. Miért én? – tette fel joggal a kérdést. Az idő és a fiatalember története azóta megadta a választ: a betegség utat mutatott számára. A kórt és önmagát legyőzve lett belőle orvosbiológiai mérnök, maratont fut, saját fejlesztésű orvostechnikai eszközön dolgozik, könyveket ír, és közösségeket szervez, hogy sors- és sporttársainak erőt, inspirációt adjon a mindennapokhoz:
»Ha már csak egy embernek sikerült megadni a szikrát a leírtakkal, akkor úgy érzem, megérte küzdenem ezekben a kilátástalan helyzetekben. A gyógyulásom óta másként tekintek az egészségemre és az életre: hálát adok érte minden nap. Annyira szép az élet, annyira szeretek élni. Százhúsz évig nem szeretnék meghalni, az biztos. A gyógyulásom óta teljes szívemből hiszek az emberi akarat határt nem ismerő voltában, az élni akarás ösztönének legyőzhetetlenségében, a kitartás, szenvedély, kíváncsiság, szeretet erejében. Abban, hogy csak úgy maradhatunk testileg egészségesek, ha a lelkünk is egészséges. Abban, hogy addig kell keresni az utunkat az életben, amíg rá nem találunk. Abban, hogy az élet olykor-olykor a legnagyobb szenvedéseken keresztül tanít minket. A kérdés csak az, hogyan fogjuk fel ezeket a fájdalmas eseményeket: tragédiaként, csapásként – vagy áldásként?«
Teljes cikk: https://szabadfold.hu/egeszsegunk/2023/12/tortenet-az-elni-akarasrol

„Egészségünk egyik alappillére a táplálkozás. Én mindig a sportból, a futásból indulok ki, központi eleme az életemnek, de lehet, hogy másnak más, úgyhogy próbáljuk meg a futás helyébe behelyettesíteni azt a mozgásformát, ami a központi eleme az életünknek. Úgy gondolok a szervezetemre, mintha lenne egy Ferrarim, ezért nem mindegy, mivel tankolom meg” – vallja. 2024-ben jelenik meg Super sapiens címen a második könyve, amelyben részletesen ír arról is, hogyan lehet bőrünkre tapasztott bioszenzorokkal és egészséges életmóddal, valamint biohacking és longevity praktikákkal optimális teljesítményt elérni – és mi kell ahhoz, hogy 120 évig egészségesen élhessünk.”

Podcast: https://qubit.hu/2023/12/28/thuroczy-bertalan-a-testunk-olyan-mint-egy-ferrari-nem-mindegy-mit-toltunk-bele

 
A Konnekt Egyesület novemberi eseményén pályaválasztás előtt álló középiskolás diákok gyűltek össze a CEU épületében, akik arra voltak kíváncsiak, hogy milyen irányban érdemes továbbtanulniuk.
 
A Z- és alfa-generáció számára (de már a mi Y generációnk számára is) az egyik legfontosabb képesség, hogy “újra fel tudja találni önmagát” – hogy meglegyen az a kognitív flexibilitása, amivel bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között újra tudja definiálni magát és az élethelyzetét: mi és ki ő valójában, mit szeretne az életben, és miért.
 
A jövő munkavállalója panelbeszélgetésünkön több vélemény is elhangzott, de egy dologban egyetértettünk: a technológiai tudást egyre kevésbé lehet kikerülni, bármilyen szakmáról is legyen szó.
 
Legtöbbször nem a szakmák szűnnek meg az innovációk hatására, hanem csak átalakulnak. (Például, eddig a grafikus készítette az illusztrációkat. 🎨 Most pedig szintén a grafikus készíti, csak generatív AI segítségével hatékonyabbá és még kreatívabbá teszi a munkáját.)
 
Sokmindent mondanék az utánam következő generációknak (és a mai fejemmel a tizenéves énemnek is) és a kortársaimnak egyaránt – ezért minden olyan releváns tudásomat megosztottam a 2024-ben megjelenő 📘Super sapiens kötetem történetébe ágyazva, amellyel kapcsolatban az a kérdés merült fel bennem, hogy “miért nem mondta ezt nekem eddig senki?”
 
A könyv nem szól mindenkinek, de a Z- és alfa-generációknak kifejezetten ajánlom. Akik szeretnek olvasni, azért. Akik pedig szívesebben görgetnék a TikTok-ot, azoknak pedig azért, mert ez a könyv úgy lett megkomponálva, hogy az “instant tartalomfogyasztók” is élvezzék a történet menetét – a flowt.🌌
 
Ez a történet nem csak a hosszú és egészséges élet reményéről szól (biohackingről és longevityről), hanem egy szemléletmódról is:
a 📘Super sapiens történetét olvasva a Z- és alfa-generáció a nagy flow közepette még arra a kérdésre is választ kaphat, hogy (a teljes képet tekintve) merre tart a világ: honnan jöttünk és hová tartunk? Lefordítva: mit tanuljanak, mik legyenek, ha nagyok lesznek?
10 évvel érettségi után is nagy szeretettel látogatok vissza a szolnoki Tiszaparti Gimnáziumba – egyrészt, hogy megköszönjem a tanáraimnak, amit tőlük kaptam, másrészt pedig, hogy a mostani diákoknak átadjam sok év tapasztalatát egy-egy pályaválasztási előadás vagy beszélgetés alkalmával.
Egy évtized távlatából visszatekintve látom, hogy a Tiszapartis tanáraim példái és útmutatásai, intelmei és tanításai is kellettek ahhoz, hogy az életem több fontos eleme a helyére kerüljön.
 
 
‘Kizoomolva’ a szolnoki Tiszaparti Gimnáziumi történésekből, a nagyobb képet tekintve úgy fogalmaznék, hogy a világ nem ilyen vagy olyan, hanem mi vagyunk ilyenek vagy olyanok, és mi tesszük ilyenné vagy olyanná – a Homo sapiens formálja a világot, bármilyen is az és bármilyen is lesz.🌎
Ezt nem velünk csinálják, hanem mi csináljuk a világgal:
a jövőt nem elfogadnunk, hanem építenünk kell közösen.🚀
 
„Nem is olyan régen gyerekkori barátommal, Fecóval még együtt szedtük a meggyet és a dinnyét nyári munka gyanánt.🏡
A rakóczifalvai szántóföldeken hajnalban már kapáltuk a kukoricát, a nap végén pedig sötédedésig rúgtuk a bőrt a porzó salakpályán, ha épp nem kellett leckét írni, témazáró dolgozatra vagy felelésre készülni.
Sok év kihagyás után (ami sajnos az én kontómra írható) néhány hete a győri Audi-ban ismét találkoztunk. Egy kerekasztal beszélgetésre invitáltak, és legnagyobb örömömre a közönség sorai között ott volt gyerekkori barátom, Fecó is.
A találkozásunkkor tudatosult bennem, hogy mekkora utat járt be a rákóczifalvai általános iskolától kezdve a középiskolán át az egyetemig, a németországi szakképzéséig, számos nehézségen át a jelenlegi munkahelyéig. „Végig ütötte” ezt a 20 évet, ahogy kell.
Büszke vagyok gyerekkori barátomra, Fecóra, aki az elmúlt 2 évtized során arról tett tanúbizonyságot, hogy nem az számít, honnan indultunk, hanem az, hogy hová tartunk.”
Facebook bejegyzés, 2023.11.01.
🧠A Brain Bar Európa legnagyobb jövőfesztiválja, ahol a közönség hazai és külföldi tudósok, politikusok, üzletemberek és kulturális személyiségek részvételével vitathatja meg a 21. század legégetőbb kérdéseit. Olyan nemzetközi szereplők fordultak meg színpadaikon, mint Jordan Peterson pszichológus, Malcolm Gladwell bestseller-szerző, Sophia, a világ első humanoid robotja, és Jacqueline Fuller, a Google alelnöke.
 
Klasszis előadók (vagy akár humanoid robotok) mellett az idei Brain bar konferencián Stumpf Katával, a Konnekt Egyesület vezetőjével (nem mellesleg kilencszeres magyar válogatott és masters világbajnok szinkronúszóval) beszélgettünk olyan digitális egészségügyi megoldásokról, bioszenzoros eszközökről és mindennapi “biohacking” praktikákról, amelyek hozzásegíthetnek mindannyiunkat egy egészségesebb, tudatosabb, egyszersmind teljesebb élethez – legyen szó akár fenntartható fizikai és mentális teljesítményről, optimális életvitelről, sportról, tanulmányokról, szakmai karrierről vagy magánéletről.
 
A beszélgetés témáját a 📕Futni, Hinni, Élni könyv története mellett a készülőben lévő 📘Super sapiens c. kötetem adta, melynek tartalmából a tegnapi Brain bar előadáson ízelítőt kapott minden érdeklődő. (További részletek hamarosan a tberci.hu-n és a FUTNI, HINNI, ÉLNI Alapítvány Facebook, Instagram és LinkedIn oldalán.)
 
Szó volt többek között szenzoros gyűrűről és kesztyűről, vércukorszint-monitorozó bioszenzorról, saját genetikai állományunk megismeréséről, vagy épp a FirstBeat nevű viselhető EKG-s megoldásról, amelyet közvetlenül az előadás előtt “hekkeltünk” fel rám Vada Gergő segítségével, a Magyar Alvás Szövetség alelnökével.
 
Mindenféle egészségügyi és teljesítménybeli “hekkelésen” túl szuper érzés volt kapcsolódni megannyi ismerőssel, kollégával, baráttal, sorstárssal és sporttársal, valamint egy olyan lelkes, tudatos, elszánt, jövőjéért és embertársaiért tenni akaró társasággal, mint amilyen az idei Brain Bar konferencián is összegyűlt🧠
 
 
„‘Ha ki akarod hozni a legtöbbet az életedből, nem kell milliókat költened. Thuróczy Bertalan szerint az appok, testszenzoros viselhető technológiák és egyéb eszközök segítségével maximumot lehet nyújtani a magánélet, a sport, tanulmányok és munka területén is. Az orvosi-mérnöki-technológiai határterületektől kezdve a humán optimális teljesítményen át a flow élmény élettanáig számos területen maga is kutat, és alkalmazza azok eredményeit. Ismerd meg Te is ezeket azokat az eszközöket, biohacking praktikákat, amelyek segítségével Bertalan legalább 100 egészséges és tartalmas évet tervez leélni. Éld a legjobb életed!”
Forrás: https://brainbar.com/munkatars/thuroczy-bertalan

„Thuróczy Bertalan ráktúlélőként orvosbiológiai mérnök lett, tehát kicsit villamosmérnök, kicsit orvos. Évek óta hatalmas energiákkal egy, a világon egyedülálló okoskesztyű fejlesztésén dolgozik, amit a nála is jelentkező Raynaud-szindróma kezelésére, először saját magán próbált ki. Ez a keringési zavar lehet a kemoterápia mellékhatása, ha nem kezelik, akár az ujjak elvesztését is okozhatja. Thuróczy életvidám, kreatív sportember, a BEAC jeles félmaratoni futója, jelenleg második könyvén dolgozik, Super sapiens címmel. Első kötete a Futni, hinni, élni leginkább a betegség és a gyógyulás, valamint bátyja halálának megrázó, egyben felemelő története.”

Olyan, mint egy népmese. Az ismeretlen rákóczifalvi parasztlegény elindul fővárost hódítani, hogy levágja az útjába kerülő hétfejű sárkány összes fejét. Az első a műegyetemi felvételi, rögtön bejutott a villamosmérnöki karra, ami az előnyösebb helyzetű, előéletű ifjakkal megmérkőzve igen kemény meccsnek bizonyult. A sárkány következő feje a rák villámcsapásszerű diagnózisa. Ez egy időre kedvét szegte, minden erejére szüksége volt, hogy valahogy ép ésszel dolgozhassa föl a borzalmas hírt.

Aztán hősünk, romjaiból magához térve mérnöki precizitással tervezte meg, hogyan vágja le sárkánya további fejeit. A hererákra azt mondják, ez a legjobb fajta, műtéttel legkönnyebben gyógyítható daganat. Ha belegondolunk, hogy igen könnyen hozzáférhető helyen van, ezt könnyű belátni. Ám a jobb oldali hereeltávolító műtét egy fiatal, szerelemre, családra vágyó fiúnál óriási lelki csapás.

Mint nemrég megjelent életrajzi könyvéből is kiderül, akasztófahumora sem hagyta cserbe. Amikor haja intenzíven hullani kezdett, fodrászhoz ment kopaszra nyíratni a fejét. A fodrász elsőre fogadásra gyanakodott, mire Thuróczy azt felelte: „Igen, fogadtam a halállal, és ő nyert.”

Tanulószobának rendezte be kórtermét, képes volt annyira belefeledkezni a tananyagba, hogy sokszor azt is elfelejtette, hol van. A vizsgákra kikéredzkedett a kórházból, hányingerrel küszködve, sokszor legyengülten, de szinte mindig sikeresen vizsgázott. Olyan is előfordult, hogy egy műtét utáni napon, amikor még javában feküdni kellett volna, friss sebbel, saját felelősségére távozott a kórházból, és egyetemi vizsgájára indult.”

Teljes cikk

Hősök tere, naplemente,
21h, 21km.
Sok szaz lelkes sportolo eggye valva,
futva szalad az ejszakaba.
Oriasi a flow – erzesre olyan, mintha fesztivalon lennenk.
Hiszen ott is vagyunk: egy nyari esti futofesztivalon.
Zene szol, onfeledten boldog futok utemes labdobogasa visszhangzik az Andrassyn.
A Varosliget utcain futva unnepeljuk az eletet, izotonias frissitot iszunk ‘alkohol’ helyett.
A modositott tudatallapotot nem ‘szerekkel’, hanem a mozgas oromevel erjuk el.
A „hormonkoktel” osszetevoi:
egy kis endorfin, dopamin, oxitocin, anandamid, adrenalin es tarsai.
Mindezt egyszerre ‘adagolva’.
Nem kivulrol, hanem beulrol – az emberi szervezet megoldja.
Tudja mibol mennyi kell: a Homo sapiens agya a megfelelo dozist biztositja, egyszersmind a fizikai es mentalis teljesitmenyet
🔹️Super sapiens🔹️ uzemmodba kapcsolja.
1km, 2km, 3km… dübörög a csapatflow.
Mar-mar ‘transzcendens’, modositott tudatallapotban tobb szaz futo.
Robogunk a sotetsegben.
Tobb ezer szurkolo jarul hozza a flow egyik alappillerehez, az azonnali visszajelzeshez: ‘hajra, kitartas, ne add fel, jo a tempo!’
Lelkesen kiabalja a palya szelerol ezernyi hozzatartozo: barat, baratno, csapattars, sporttars es sorstars –
de mindenek elott embertars.
Barcsak lathatna ezt Csíkszentmihályi Mihály, a flow koncepció megalkotoja es vilaghiru kutatoja.
(Professzor, Isten nyugasztalja!)
19 km, 20 km, 21 km, vege a flownak.
A kilometerek elfogytak,
vege a shownak.
A dopaminpalyak, ami nekik jar, megkaptak.
A pesti ejszakaban tobb szaz futo bizony dalolva ment, de nem ugy
mint ‘langsirba walesi bard’ –
itt mindenki szivesen mondta,
hogy eljen a futovilag:
eljen a Homo sapiens evolucios oroksege,
a ‘hosszutavfutasra alkalmazkodott’ szervezetenek kepessege.
Koszonjuk a szervezoknek ( BSI, Budapest Sportiroda – Mozogj Velünk! ),
hogy ezerszamra biztosítottak a flow elmenyt a pesti ejszakaban –
futoknak, szurkoloknak, sporttarsaknak es sorstarsaknak egyarant!
„Az elmúlt hónapokban újabb könyvet írtam a 2021-ben megjelent Futni, Hinni, Élni kötet után, és az erről szóló (eddig még senkinek el nem árult) részleteket osztom meg veletek!
Az elmúlt 2 év során a Futni, Hinni, Élni könyv kapcsán több tucat visszajelzést kaptam:
🔸Volt, aki betegséggel küszködve, a könyv történetét megismerve, elvállalta a kezelést.
Azóta már meggyógyult.
🔸Volt, aki a könyv elolvasása után futócipőt húzott, és azóta is rendszeresen sportol.
🔸Volt, aki egyetemi vizsgáit fel akarta adni, de a Futni, Hinni, Élni könyvben megosztott tanulmányi történet segített neki átlendülni a mélyponton.
Azóta már a diplomát is átvette.
Persze jól estek a visszajelzések, szuper volt látni, hogy a történtek után visszaadhattam valamit a világnak, embertársaimnak, sorstársaimnak és sporttársaimnak.
Ugyanakkor, hogy őszinte legyek, nem emiatt írtam a Futni, Hinni, Élni könyvet.
Aki olvasta vagy ismeri a történetet, tudja a miértemet.
Az új kötetem nem egy önéletrajzi könyv, nem a Futni, Hinni, Élni „II. része”,
hanem egy teljesen más dimenzióba repít bennünket:
a 🔹 Super sapiens c. könyvben🔹 az emberi (optimális és hosszútávon maximális) mentális és fizikai teljesítményről, valamint életvitelről írok – legyen szó tanulmányi, sportolói, karrierbeli vagy egészségügyi céljainkról.
Mindezt nem csak elméleti síkon, hanem a gyakorlatba ültethető tudás- és eszköztár átadása által:
tucatnyi bioszenzoros és ’biohacking’ megoldást mutatok be orvosbiológiai mérnöki szemüvegen keresztül vizsgálva, kutatásaimra és tapasztalataimra építve, számos személyes történettel tűzdelve.
A Super sapiens könyvet minden olyan egészségtudatos embertársamnak, sorstársamnak vagy épp sporttársamnak szánom, aki szeretné (a legmodernebb technológiai vívmányokat és tudástárat is felhasználva) a legtöbbet kihozni az életéből, megérteni és elérni az optimális teljesítményét, életvitelét. Akár diák vagy egyetemi hallgató, karriert vagy vállalkozást építő, betegségből felépülő sorstárs, egészségtudatos embertárs vagy épp aktív életmódot folytató sporttárs.
A közös mindannyiunkban, hogy céljaink, álmaink, a fejlődés és az előrelépés érdekében elengedhetetlen számunkra az optimális (és hosszútávon maximális) teljesítmény elérése és életvitel kialakítása.
Engem a rákról szóló diagnózis döbbentett rá arra a nyilvánvaló – de sokak számára láthatatlan és észrevehetetlen – tényre, hogy minden élet egyszeri és megismételhetetlen. Minden perc számít, hiszen a ‘kegyelem kerete’ véges – mi több, rendíthetetlenül és megállíthatatlanul egyre csak fogy.
Csak és kizárólag rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki belőle. A Super sapiens könyv tartalmával kapcsolatban úgy érzem, hogyha ezt a könyvet 10 évvel ezelőtt valaki a kezembe nyomta volna, ma sokkal előrébb tartanék az élet megannyi területén.
A közel 500 oldalas kéziratot hónapokon át szerkesztve, többször végigolvasva minden alkalommal azon merengtem, hogyan adhatnék a legtöbbet, hogy a történetet olvasva azt érezzétek:
„Miért nem mondta ezt korábban nekem eddig senki?”
A Super sapiens könyv megjelenésére még néhány hónapot várni kell, de a tartalmát, elkészülésének folyamatát illetően minden információt megosztok az érdeklődők számára a 🔸tberci.hu🔸oldalon és videós formátumban a @flow_csatornán, TikTokon és YouTube-on.
Addig is, maradjatok flowban, maradjatok a @flow_csatornában!

Mit mondhatnék huszonéves srácként egy nemzetközi multinacionális vállalat női vezetői számára a L’Oréal HR napokon?

Csak azt, amit nemtől, kortól, státusztól, egészségügyi állapottól, politikai nézetektől, vallási hovatartozástól, szociális háttértől, stb. függetlenül mondanék mindenkinek, aki megkérdezi, hogy miről beszélek, amikor a “Homo sapiens szuperképességéről” beszélek?

Arról, hogy létezik egy módszer, amely ‘szuperképességet’ ad: ‘Homo sapiensből Super sapiens’ válhat belőlünk. Ezzel a képességgel mindannyian rendelkezünk, de a legtöbben nem alkalmazzák: talán mert eddigi életük során még nem is vették észre, hogy miről van szó. Sokan hallottak már erről a képességről, de mégsem tudják (ki)használni a megfelelő ismeretek hiányában. A legtöbben a mindennapokban úgy ‘profitálnak belőle’, hogy nem is tudnak róla. Vannak olyanok is, akik tudják, hogy mi a szóban forgó ‘szuperképesség’, kamatoztatják is az erejét, de nem jó célra vagy nem elég hatékonyan.

A Super sapiens könyvből kiderül számodra, hogyan kamatoztasd a ‘szuperképességedet’ az optimális teljesítményed és életviteled elérése érdekében.

A ‘szuperképességünk’ felé vezető úton közösen felfedezzük azt is, hogy mit tegyünk vagy mit együnk, hogyan regenerálódjunk, kerüljük vagy kezeljük a stresszt, javítsuk a fizikai és mentális teljesítményünket, az alvásminőségünket, egyszersmind az egészségünket. Mindezt nem pusztán ‘érzésre’, szubjektív alapon, hanem objektíven, tervezhetően és mérhetően, ‘biohacking eszközök’ segítségével. Itt a lehetőség, hogy a Super sapiens történetének megismerésén keresztül kitörj ‘biológiád börtönéből’, és a megfelelő gyakorlati tudást, eszközparkot, módszertanokat megismerve szabadon távozz ‘biológiád rabságából’, egyszersmind a Homo sapiens korlátozott szemléletmódjából, hogy elérd az optimális életviteledet és – a hosszútávon maximális – teljesítményedet!

A könyv előkészületeivel és megjelenésével kapcsolatban addig is ezen a linken tájékozódhatsz.

 #futnihinnielni #supersapiens_konyv

Interjú a szervezőcsapattal:
Milyen területen és feladatokkal dolgozol, foglalkozol jelenleg?

Orvosbiológiai mérnök vagyok az Egis Digitalizációs Technológiai Központban. Munkám része az orvostechnikai eszközök prototípusának elkészítése, illetve ezen eszközök fejlesztésének irányítása.
A cégnél agilis csapatban dolgozom különböző projekteken, melynek során rengeteget tanultam az orvostechnikai eszközök fejlesztésével kapcsolatban. Célom, hogy tudásomat bővítsem ezen a területen.

Szerinted mi az a tulajdonságod,
ami miatt te az idei vezetőképző csapat tagja vagy?

Az a szemléletmódom, mely szerint nincs megoldhatatlan probléma vagy kihívás. Emellett mindig a folyamatos fejlődésre törekszem, ami szakmai készségekkel és vezetői törekvésekkel párosul. Továbbá nem csak a szervezetemben zajló projektekben veszek részt, hanem pályafutásom mellékprojektjeként egy non- és forprofit szervezetet is építek, könyvet írok, versenysportolok, illetve készülök a PhD tanulmányaimra.

Küldetésemnek érzem, hogy a lehető legoptimálisabban irányítsam az életemet, és ezt a gondolkodásmódot szeretném átadni kollégáimnak vagy az általam vezetett csapatoknak. Nem csak a minimum megvalósítására törekszem, hanem a maximumra, ami a képességeimből, tehetségemből, időmből, életem lehetőségeiből telik.

„A márciusi Longevity Meetup során fókuszba kerül az életmód szerepe a súlyos betegségekből való gyógyulásban.

Számos “csodatörténet” vagy “csodagyógyulás” létezik, amikről itt-ott hallhatunk, olvashatunk. Ha közelebbről vizsgálódunk, akkor ezek között a történetek között olyan ismétlődő minták fedezhetőek fel, amelyek elsősorban életmódbeli változtatásokat jelentenek. Első előadónk, Péter Sebestyén ezeket kezdte el megszállottan kutatni és beépíteni az életébe. Szeretné megosztani a felfedezéseit másokkal is, bízva abban, hogy hitet és erőt nyújt a nehéz vagy olykor kilátástalan helyzetekben is.

Majd Bertalan Thuróczy előadásában többek között arról fog mesélni, hogyan lehet fenntartani hosszútávon az egészséget, akár karrier/élsport mellett is. Hogyan lehet értékelni az élet minden percét, még a legkilátástalanabb helyzetekben is. Olyan gyakorlati tanácsokat szeretne adni, (és biohacker eszközöket mutatna be), amelyet akár azonnal be tudunk ültetni az életünkbe, életvitelünkbe a minél egészségesebb/hosszabb/stresszmentesebb/teljesebb élet reményében.

Végül Dr. Márky Ádám, a Longevity Project társalapítója, az életmódorvoslásról fog beszélni. Az életmódorvoslás egy tudományos bizonyítékokon nyugvó megközelítés, melynek célja a krónikus megbetegedések megelőzése, kezelése, esetleges visszafordítása azáltal, hogy segít az embereknek egészségkárosító szokásaikat egészségtámogató életmódra cserélni. Ádám első magyar orvosként tette le az International Board of Lifestyle Medicine vizsgáját életmód-orvostanból.”

Teljes cikk

„BEAC-os sikerek Spanyolországban!🇪🇸🏅 Két spanyol városban is rangos utcai versenyt rendeztek vasárnap, mindkettő esetben BEAC-os atlétával a mezőnyben. Gyenes Donát és Thuróczy Bertalan Barcelonában álltak rajthoz az eDreams Mitja Maraton versenyen a félmaratoni távon. Donát fantasztikus futással, több mint másfél percet faragva korábbi egyéni csúcsán, 68 perc 8 másodperccel az igencsak előkelő 74. helyen ért célba a több ezer fős mezőnyben. Berci szintén óriási egyéni csúcsot futva, 74 perc 29 másodperces idővel ért célba! Sevillában maraton rendeztek vasárnap reggel, olimpikonunk, Csere Gáspár állt rajthoz a szintén rendkívül erős nemzetközi mezőnyben. Gazsi jó tempóban kezdte a futást, egészen 30 km-ig jól tartotta a tempót, utána azonban egy gyomorprobléma miatt vissza kellett vennie, így 2 óra 18 perc 53 másodperccel ért végül célba! Gratulálunk minden versenyzőknek a remek futásokhoz, csak így tovább!”

100 év, 5200 hét, 3 milliárd szívdobbanás.
Optimista számolással (és szerencsés esetben) akár ennyi idő is rendelkezésünkre állhat. Az élet nem feltétlenül rövid, csak sokszor egy részét elpazaroljuk. A hétköznapokban szinte eszünkbe sem jut, hogy az idő az egyik legértékesebb erőforrásunk: korlátozott és rendíthetetlenül fogy.

Ha viszont jól gazdálkodunk, bármi beleférhet.*
Bármi, de minden nem: bármi lehetsz, de minden nem – a világon bármit megtanulhatsz, de mindent nem. Bármire lehet időd, de mindenre nem.
Nem az élet rövid, hanem az elpazarolt idő sok.
A mai világban akkora a zaj, a felesleges – és sokszor hamis – információ, a véget nem érő meetig-sorozatok, a projektek, a figyelmünkért versengő hírdetések és reklámok dopaminpályáinkat stimuláló tömkelege, hogy észre sem vesszük, ami igazán számít.
Az időm és energiám tervezésekor már nem csak azt veszem figyelembe, hogy mi az, amit meg kell tennem, hanem számot vetek arról is, amit nem fogok megtenni.

Ha mi nem osztjuk be az időnket és nem priorizálunk, akkor más fogja megtenni azt helyettünk: 0-24-ben rezeg a telefon, pittyeg az értesítő a meeting meghívókról és emlékeztető e-mailekről, az arcunkba vibrálnak a színes-szagos reklámok és hírdetések, és mindeközben egyre csak növekszik a véget nem érő TODO listánk.

Csak úgy tudtam megszabadulni ettől a negatív spiráltól, hogy elterveztem és mértem a 2022-es évem minden óráját*. Részletektől mentesen, nagyságrendileg néhány tevékenység időigénye:
~2890 óra alvás,
~800 óra olvasással töltött idő (70+ könyv, kb. 25.000 oldal),
~570 óra futóedzés (3670 lefutott km, +129 óra nyújtás, +104 óra erősítés),
~152 óra podcasthallgatás,
~ 2000 óra munka,
~1700 óra evés-ivás-kikapcsolódás-utazás és családdal/barátokkal töltött idő,
~300 óra spontán tevékenység (jó hír a szkeptikusoknak, hogy az élet spontaneitását még ez a fajta tervezés-mérés-beosztás sem fogja kiölni, hisz még így is több száz óra ‘random egyéb tevékenység’ is bekerül a képletbe. Ezt 2023-ban igyekszem kiküszöbölni még pontosabb tervezéssel-méréssel.)

2022 év végére tudtam csak elfogadni (látva a ‘kimutatásokat’), hogy ha valamire igent mondok, akkor rengeteg másra egyúttal nemet mondtam – nem férhet bele mindig, minden, mindenhol. Ezért is oly értékes az időnk és a figyelmünk.

Emellett számomra nagy tanulság volt, hogy terv nélkül csak random tevékenységeket fogunk végezni és – nem túl meglepő módon – random eredményeket fogunk elérni: sportban, munkában, tanulmányokban, és nagyjából az élet bármely területén.
De a tervezés önmagában nem elég: a mérés (amit nem mérünk, azon nem is tudunk javítani) és a kivitelezés is sokat nyom a latban: ötletelünk, álmodozunk, de egy idő után fel kell állni a tervezőasztaltól és el kell kezdeni a megvalósítást.
Sokszor itt fogy el a lendület. Az álmok itt térnek nyugovóra.

Az idő viszont könyörtelenül egyre csak telik.

Nem azért emlékeztetem magamat erre minden nap (‘memento mori’), hogy szorongjak az idő múlása miatt, hanem épp ellenkezőleg: hogy érezzem a súlyát és jelentőségét minden egyes órának, napnak, évnek.
Az idő múlásának elviselhetetlenül fájdalmas tényét számomra szinte csak a futás (pontosabban a futás nyújtotta flow élmény) tudja feloldani.
Percekre, órákra – amíg tartanak a kilométerek, amíg tart a flow.
De az áramlat egyszer véget ér; a kilométerek ‘elfogynak’, a versenynek vége lesz. És nem marad más, mint a visszatérés az időtlen, felhőtlen, már-már transzcendens állapotból a ‘való világba’, ahol az időnk nem tarthat örökké.
Saját felelősségünk, hogy kikkel és milyen tevékenységekkel töltjük a nekünk szánt ‘keretet’.
Ha ‘eljön az idő’, megbánást érzünk-e vagy elégedettséget:
megtettük-e mindazt, amire képesek voltunk életünk során?

100 év, 5200 hét, 3 milliárd szívdobbanás.
Az óra ketyeg ⏳

Digitalizáció a gyógyszeriparban,
digitális betegmegoldások, orvostechnikai eszközfejlesztés,
lehetőségek az Egis-ben!
Várjuk az érdeklődőket a HVG Online Állásbörzén!

„Az előadóról:

Kevés emberről mondható el, hogy huszon-egynéhány évesen fantasztikus életút áll mögötte. Thuróczy Bertalan, Berci ilyen.  Évekig mintha két életet élt volna. Párhuzamosan járt egyetemre és kemoterápiára. Minden erejével a gyógyulásra és a tanulásra koncentrált. Átverekedte magát elsőre reménytelennek tűnő helyzeteken, és építkezett a tapasztalatokból – pszichésen és szakmai téren is.  Ma már olyan életet él, amilyenre vágyott, úgy alakult a pályája is, amilyenről álmodott.”

Részletek: https://allasborze.jobline.hu/webeloadas/egis-gyogyszergyar-zrt-legyen-a-szakmad-a-hobbid

“Berci, bármi történik is, nem állhatsz meg, csinálnod kell, amiért itt vagyunk.”
Ez volt az utolsó mondatom a rajt előtt, így indultunk el tegnap az előttünk álló 21,1 kilométerre a WizzAir Budapest Félmaratonon. Mintha megéreztem volna, hogy történni fog valami.
Bercinek ugyanis ez volt az év főversenye, a verseny, amelyre hónapokat készült és ahol végre 80 perc alatti félmaratont szeretett volna futni.
Felajánlottam a segítségem, mert az utóbbi hetekben igazából csak kerestem önmagam. Az edzések nem mentek jól, mentálisan, fizikálisan is fáradt voltam és lelkileg sem voltam abban az állapotban, hogy egy számomra értékelhető futással fejezzem be a szezont, így megbeszéltük, hogy irammenőként segítem Berci futását, hogy közösen összedolgozva, mögöttem megbújva a szélárnyékban neki tényleg csak a célra és a futásra kelljen fókuszálnia.
A verseny elején elestem, de szerencsére a 8-10 fős boly gyorsan “lereagálta” a bukásomat, így komolyabb sérülés és taposás nélkül megúsztam. Ezt leszámítva minden a terv szerint sikerült, másodpercre pontosan értük el az 5, 10 majd 15 kilométert jelző táblát, végül egy kis holtpont után pedig a célvonalat.
De a legfontosabb: Berci 1:18:16-al új egyéni csúccsal ért célba, majdnem 1 perccel gyorsabban, mint ami az eredeti célunk volt. Nagy élmény volt végigkísérni és segíteni, hogy elérje a célját és az időeredményt, amire már régóta vágyott.
Hamarosan ő is megosztja, belül hogyan élte meg a versenyt, de számomra ez a tegnapi futás egy kicsit az élet metaforája is volt.
Az elején még minden szuper, frankón megy minden, aztán jön egy (vagy több) akadály, holtpont. Az emberek, akik körülötted vannak – ahogy telnek a kilométerek – szépen lassan lemaradoznak, leszakadnak, de lesznek olyanok is, akik megelőznek. És ez rendben is van. De bármi történik is, bármivel találjuk magunkat szemben, a célon kell tartani a szemünket egészen az utolsó méterekig.
Berci ezt tette 1,5 év hosszú sérülése során és idén is a felkészülés folyamán.
Tegnap pedig megérdemelten learatta a befektetett munka gyümölcsét.👏🏻
– Donát 
„We are launching a new course at Semmelweis University!

Science- and health communication will be implemented in the medical curriculum for the first time in Hungary!

Several fields and topics will be covered by experts ranging from:
🎥 video format science communication (e.g. TikTok and YouTube) to
🖊️ written science communication (e.g. book [self]publishing) to
🔴 on stage speeches (e.g. TEDx Talks)!

To name but a few of the lecturers:
Janka MolnárAndras Tivadar Kulja MDPéter István Turai, MD
and other science communicator experts!

Special thanks to Péter István Turai, MD for organizing this course in cooperation with Semmelweis University Innovation Center!”
A Futni, Hinni, Élni Alapítvány társalapítói, Donát és Berci gondolatai:
„Közös célunk, hogy futva ismerjük meg a világot, fedezzünk fel új országokat, városokat.
Ennek első állomása Csehország, azon belül is Prága, ahová tegnap érkeztünk meg és ahol ma este mindketten megkíséreljük megdönteni az egyéni csúcsunkat 10 kilométeren.
Mit ne mondjunk, minden adott lesz: nemzetközi mezőny, kiváló időjárás, nagyon gyors pálya (2020-ban 26:46-al nyert Rhonex Kipruto világcsúcstartó, aki ma is ott lesz a rajtnál. Az az idő akkor minden idők második leggyorsabb ideje volt távon)
A rajtszámot átvettük, átmozgattunk, még egy rövid városnézés is belefért. Ma este 19:30-kor pedig megszűnik a világ, mert a világ egyik leggyorsabb utcai futóversenyén fogunk rajthoz állni.
Jól sikerült a felkészülésünk, amit tudtunk megtettünk, most már csak futni kell!”
Teljes poszt: https://www.facebook.com/futnihinnielni/posts/415643787221311
 
 
„Thuróczy Bertalan orvos-biológiai mérnök, író, atléta Orvostechnikai eszközfejlesztéssel foglalkozik. Eközben könyvet írt arról, miként kellett szembenéznie a halállal.

A rákóczifalvai fiatalembert 21 évesen rákkal diagnosztizálták. De kemoterápiás kezelései közepette is folytatta tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen.

Élete eddigi legnagyobb eredményének azt tartja, hogy teljesen kigyógyult betegségéből. Ehhez szüksége volt rendkívüli akaraterejére, az életben, a tudományban, a sportban, az írásban való hitére. Hosszútávfutásba kezdett, különleges történetét pedig a Futni, hinni, élni című könyvében is összefoglalta. Ebben leírja történetét, azt, hogy – saját szavaival – „egy falusi parasztlegényből” hogyan vált mérnökké, és milyen emberfeletti nehézségekkel kellett megküzdenie a gyermekkori álmaihoz vezető úton.

Ám pozitív életszemlélete révén is, álmai megvalósulhatnak: orvos-biológiai mérnökként végzett, és van egy saját ötletén alapuló fejlesztése is. Ez a szenzorokkal felszerelt kesztyű, melyben fűtési rendszer van, s az eszköz egy mesterséges intelligencia gépitanuló algoritmus segítségével egyfajta perifériás rendellenességet tud megelőzni.

Mottója: Minden perc számít! Próbálja úgy élni az életét, hogy ne legyenek benne elvesztegetett órák, percek, hiszen a legjobban ő tudja, mennyire nagy kincs az egészséges élet, és ezt szeretné hosszú távon fenntartani.”

Forrás:
TalentN interjú, 2022, Thuróczy Bertalan:
http://talentn.hu/thuroczy-bertalan-orvos-biologiai-mernok–iro–atleta?fbclid=IwAR2wPknbqSCZYWzjnQuckg8d_TLeQ1X4ApwsQDtFSF316tuxgdmCsOsEjrQ

Csak remélni tudjuk, hogy Nektek is olyan jól telt a mai napotok, mint nekünk. Kevés olyan kiváló és profi szervezésű futóversenyen vettünk eddig részt, ahol olyan kedvesen fogadtak minket, mint idén Nyíregyházán a II. Nyíregyházi Futófesztiválon. (II. Nyíregyházi Futófesztivál a Wittur-Sematic támogatásával) Meghívott versenyzőként vettünk részt ezen a családias, de mégis egyedülálló futófesztiválon, amely keretein belül a pontosan kimért 5 kilométeres távon 15:49-es idővel Donát nyert, mögötte pedig Berci érkezett a második helyen 17:10-es idővel.
Külön szeretnénk megköszönni a szervezőknek, különösen is Dr. Bana Richárd-nak és a teljes szervezői csapatnak, hogy nem csak megálmodtak egy ilyen kiemelkedő díjazású futóversenyt, hanem meg is szervezték és új szintre emelték az élményt. Szeretnénk megköszönni a biciklis felvezetést Roma Ádámnak (Ádám Roma).
Nagyon örülünk, hogy ennyi ismerős arccal találkozhattunk, gratulálunk minden résztvevőnek és futóbarátunknak, akik részt vettek a mai versenyen. Szívből gratulálunk Lövei Vandának (Vanda Lövei), a DVTK fiatal atlétatehetségének is, aki a 10 kilométeres távon első helyezést ért el a nők között, 36:35-ös kimagaslóan jó idejével.
Jövő héten Prágában képviseljük a Futni, Hinni, Élni Alapítványt, ahol Berci és Donát utcai 10 kilométeres versenyen, erős nemzetközi mezőnyben fogja megmérettetni magát.
‘Elkezdtünk beszélgetni. Két kb. 23 éves srácról volt szó.
Örültek, hálásak voltak a felvezetésért. Kiderült, a mellet, hogy ilyen remek futók, egyetemet végeztek és nemhogy barátok, szinte testvérként tekintenek egymásra. Megint beszélgettünk, de nem akartam őket feltartani, de láttam nyitottak a beszélgetésre, mondtam van tanárként programom és el szeretném őket hívni vendégeknek. Mert éreztem nagyon értékes srácok, emberek. Örömmel igent mondtak. Majd kiderült, aki második lett, Berci, rákos volt. Ezt mikor meghallottam… És meggyógyult. Nem sírtam külsőre, de belül igen.
 
Majd megint megtudtam az első, Donát Kenyában volt 6 hétig, edzőtáborozni. Ezt olvastam Donátról a kenyai útjáról. „Azért is jöttem, hogy megtapasztaljam, mi a szegénység, mit jelent valóban nélkülözni. Napi pár dollárból élni. Kenyai gyerekek őszintén csillogó szemébe nézni, amint mezítláb futva csatlakoznak hozzánk egy-egy edzés során. Látni az út szélén ülő idős asszonyt, akinek egyetlen keresete a főtt kukorica, amit elad, nagyjából pár tíz forintért. Persze, ha egyáltalán sikerül eladnia. Belépni rozoga, összetákolt “házakba” ahol több generáció él együtt sokszor áram és víz nélkül. „


https://www.facebook.com/futnihinnielni/posts/411539017631788Hogyan juttattuk el Kézirattól az Amazonig a Futni, Hinni, Élni könyvet, és hogyan született meg ebből egy rajtunk túlmutató cél, az Alapítvány?
A Futni, Hinni, Élni című könyv azért íródott meg, mert szerettük volna minél több emberhez eljuttatni azt a szemléletet és mindenki számára hasznos tudást, amely segítségével megízlelhetjük az élet örömét még a legkilátástalanabb pillanatokban is.
Idehaza a magánkönyvkiadási folyamatról viszonylag keveset tudnak az emberek, szakirodalom sem nagyon taglalja a szükséges lépéseket. (A nemzetközi könyvterjesztésről nem is beszélve.)
Mi mégis ezt az utat választottuk, mert az élethosszig való tanulásban és fejlődésben hiszünk, szerettük volna megtanulni és kitapasztalni ennek az útnak az előnyeit, hátrányait, metodikáját.
A Futni, Hinni, Élni könyvet a saját metódusunk szerint vittük egy word dokumentumtól kéziratig, majd az Amazonig, tettük ezt kiadói segítség nélkül. Az ehhez szükséges gondolkodásmódot, lépéseket és hasznos tapasztalatokat adtuk át 150+ fő előtt a Lurdy házban.
Alapítványunk nem csak a sport és az egészség, hanem a könyvkiadás területén is felhalmozott tudást igyekszik transzparensen bemutatni az érdeklődők számára.
A Futni, Hinni, Élni projekt egy baráti beszélgetésből indult, egy könyv született belőle, majd abból egy Alapítvány. 
A diplomamunka témáját ennek a közös vállalkozásnak a „motorháztetője” alá való bepillantás adja kommunikációs fókusszal: különös tekintettel az előzményekre, azokra az alapokra, melyekre építkezve kibontakozott mindaz, amit ma ez a projekt jelent.
A diplomamunka vázát, egyben témáját a Futni, Hinni, Élni Alapítvány nevet viselő társadalmi vállalkozás előzményeinek részletes dokumentációja, a magán könyvkiadás folyamata, piacra vezetése, elért eredményeinek bemutatása adta.
 
Ez a növekedési szemléletmód jellemzi Alapítványunkat: sportban, munkában, tanulmányokban igyekszünk a tudásunkat a lehető legszélesebb körben megosztani, legyen szó akadémiai, céges vagy sportszakmai körökről.
Az Uránia Nemzeti Filmszínházban az Országos Tudományos Diákköri Konferencia évfordulója alkalmából egy közel 1 órás dokumentumfilmet forgattak ahol az egyik leghosszabb részt a Futni, Hinni, Élni története kapta: a dokumentumfilm rendezői úgy gondolták, hogy a tudományos művek bemutatása mellett a Futni, Hinni, Élni történetét is belefűzik a kisfilmbe, és nem csak a pályamunkákat, hanem egy életutat, életszemléletet is bemutatnak.
Az újságcikkek, TV-s és rádióműsorok után a Futni, Hinni, Élni már a mozivásznon is feltűnt, amely nagy lendületet és sok kreatív ötletet adott a csapatnak a folytatáshoz!
 
A kisfilmet a DunaTV-n is hamarosan vetítik! 📺
Részletek:
„Futni, Hinni, Élni – a Szolnoki Félmaratonon számomra a futásból kevés jutott, de hitből és életszemlélet formálásból annál több.👇
A 30+ °C-os hőségben a „kiszáradás” ellen küszködve megtapasztaltam, milyen amikor nem FLOW-ban telik egy félmaraton.
Egyéni rekordot (79 percet) megcélozva indultam neki a versenynek, miután múlthéten a Félmaraton Országos Bajnokságon a Puskás Ferenc Stadion körüli 1500 m-es köröket róva elszámoltam magam (és az órám GPS vevője is), és egy körrel hamarabb kiálltam. Itt lett volna a lehetőség javítani. (…)
Rákóczifalváról, egyfajta ‘falusi parasztlegény’ szemléletmóddal 20 évvel ezelőtt ‘nekifutva az életnek’ azt tapasztalom, hogy akkor érhetjük el céljainkat és álmainkat, ha azokért konzisztensen, nap mint nap hajlandóak vagyunk tenni – ha kell, éveken vagy akár évtizedeken keresztül.
Sportban, tanulmányokban, munkában.
Mindig, mindenhol, mindenkor.”
Futás. Egyszer a mennybe emel, máskor pedig letaszít a mélybe.
Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor egyszer minden terv szerint működik, másszor pedig minden elromlik. Egy hete a Félmaraton Országos Bajnokságon mindketten megtapasztalhattuk milyen kegyetlen is tud lenni a futás.
 
A teljes poszt a Futni, Hinni, Élni Alapítvány facebook oldalán olvasható: https://www.facebook.com/futnihinnielni/photos/a.105006944951665/346412127477811/
 
„A múltheti Telekom Vivicitta volt az első tavaszi esemény, ahol immár nem csak a Futni, Hinni, Élni könyv csapataként, hanem a Futni, Hinni, Élni Alapítvány színeiben is megjelentünk.
Csapatunk a FUTNI részt is olyannyira komolyan gondolja, hogy Berci mellett Peti (Dr. Turai Péter) is megmérettette magát, ezúttal a félmaratoni váltóban. Berci és BEAC-os csapattársa, Tüttő Julcsi megnyerték a vegyes váltót félmaratoni távon.”
🎗 A Futni, Hinni, Élni logója testesíti meg mindazt a szellemiséget, amit a különböző akcióinkon keresztül közvetíteni szeretnénk. Az alapkoncepciót a daganatos betegségek és problémák által képviselt szalag és futáshoz köthető dinamika adja. Míg a szalag viselése az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a szolidaritásunkat kifejezzük a daganatos betegségekkel szemben, addig a futómozgás (egyben szimbólum) megtestesíti a mentális küzdés és állóképesség fontosságát. (Részletek)
„A Mathias Corvinus Collegium Vezetőképző Akadémiáján itthon tanulhatsz a legjobb hazai és nemzetközi oktatóktól, trénerektől, és vezetőktől, akik egy személyre szabott, élményen és tapasztalaton alapuló gyakorlati és közösségi fókuszú kiegészítő képzés keretében eljuttatnak a teljesítőképességed maximumára. Az MCC egy olyan kampusz, amely újra definiálja a határokat és a lehetőségeket, és négyzetre emeli a tehetséget!”
forrás: mcc.hu
Hogyan láthatjuk meg az örömet a bánatban, az egészséget a betegségben, a hitet a hitetlenségben, a tudást a tudatlanságban, a boldogságot a szomorúságban, és az életet a halálban? Ezen kérdések megvitatásában is szeretnénk ott lenni a legkülönbözőbb fórumokon a Futni, Hinni, Élni Alapítvány képviseletében, amelyre egy tökéletes alkalom volt a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet márciusi felkérése, ahol a poszt-traumás stresszről és növekedésről tartottunk előadást több mint 100 fős közönségnek, majd beszélgettünk a hallgatókkal, oktatókkal.
Mit jelent pontosan a poszttraumás növekedés? Hogyan alakítható ki a pszichológiai rugalmasság? Kerekasztal-beszélgetésünkön a krízisekről, az azokban való működésről, adaptációról és megküzdésekről lesz szó. Az MCC-Mindset Pszichológia Iskola eseményén Thuróczy Bertalan gyógyult rákos beteggel, a Futni, hinni, élni c. könyv szerzőjével és Dr. Márky Ádámmal, az MCC kutatótanárával beszélget Iskolánk hallgatója.
„Magyarország első és egyetlen sportrádiója a testmozgás, a játék, az egészséges életmód, a siker, a küzdelem, a fair play, a hazaszeretet és az összetartozás jegyében minden „sportos” témában hallatja a hangját. Az új adóhoz tapasztalt, népszerű műsorvezetők, sőt volt sikeres sportolók is csatlakoztak. A magas szakmai színvonalra garancia az is, hogy a Sportrádió a Nemzeti Sport szakmai tudására, kapcsolatrendszerére, minden jelentős hazai és nemzetközi eseményen jelen lévő tudósítói hálózatára is épít.”
„Thuróczy Bertalan a Futni, hinni, élni című könyvében beszél a rák elleni küzdelemről, a gyerekkoráról, arról, hogy mi ösztönözte már egészen fiatalon, milyen célokért dolgozik most – és úgy összességében arról, hogy miként lehet egy traumát a fejlődés szolgálatába állítani.”
 
Szerkesztette: Tamás Rita, újságíró, edző, coach,
a ‘Ne pánikolj, sportolj’ c. könyv írója
Sokan, sokféleképpen küzdenek daganatos betegséggel. Amit mi, egészségesek tehetünk a gyógyulófélben lévők felé az főleg az empátia, odafordulás és megértés. Legtöbbször csak erre van szükség. De erre igazán.
Február 4-e, a Rákellenes Világnap alkalma azonban nem csak azokról a harcosokról szól, akik nap mint nap küzdenek a kór ellen. Fontos, hogy mindannyian próbáljunk olyan életet élni, amiben az egészség, a tudatos élet, a szellemi és fizikális állóképesség, az egészségmegőrzés jelentőséggel bír. Talán ez lehet első lépés, hogy elkerüljük a daganatos megbetegedéseket.
2021 elején, majdnem egy éve közösen útjára indítottunk egy projektet, ami először csak egy kósza gondolat volt, aztán pedig valósággá vált. Több, mint 1000 eladott könyv, megannyi személyes találkozás, történet és könyvbemutató után eljött az idő, hogy egy újabb szintre lépjünk.
2022. február 2-án röviden megosztjuk, hogy mi történt a Futni, Hinni, Élni projekt körül – aminek Te is részese vagy – az elmúlt egy évben és milyen jövőbeli terveink vannak.
Az utóbbi hónapokban dolgoztunk valamin, amit most szeretnénk bemutatni, így az indulásától kezdve Te is részese lehetsz ennek a közösségnek.
A Futni, Hinni, Élni könyv megvásárlásával hozzájárultál egy rajtad túlmutató ügyhöz. De mi is ez az ügy valójában?
„Mi az, ami boldoggá tesz minket? Észrevesszük-e, hogy az élet apró dolgainak, a társas kapcsolatainknak, a közös ünnepléseknek mennyire fontos szerepük van a boldogságunkban? Sokan, akik a boldogságot keresik, azt gondolják, az egy olyan állapot, amit el kell és el lehet érni, nem veszik észre, hogy a boldogság valójában a részletekben rejlik, ott találjuk meg az örömünket és a vágyott állapotot. Ez a kép azonban nem teljes, meg kell említenünk a kudarc élményt és a negatív gondolatokat is, mint az emberi természet velejáróit. A teljességérzést ezekkel együtt élhetjük át. Ahhoz, hogy boldogok legyünk, érdemes megkérdezni magunktól időnként: Mik az én szükségleteim, mit kell ahhoz tennem, hogy azokat kielégítsem? Mitől függ a boldogságom?”
„Thuróczy Bertalan mérnök, atléta, a Futni, Hinni, Élni című könyv szerzője. Rákóczifalván, egy Szolnok melletti kis faluban nevelkedett. Kilátástalan helyzetekkel tűzdelt útja során orvosbiológiai mérnökként szerzett mesterdiplomát. Egyetemi tanulmányai idején rosszindulatú daganattal diagnosztizálták. Betegsége arra ösztönözte, hogy mérnöki hivatását személyes érintettségével kapcsolja össze: olyan orvostechnikai eszköz fejlesztésén munkálkodik, amely embertársai hasznára válhat. Jelenleg versenyszerűen is űzi a hosszútávfutást a BEAC Atlétika atlétájaként.”

„Az orvostechnikában folyamatosan jelen lévő változások, kihívások és fejlesztések miatt az innovatív – és diszruptív – szemléletmódot nem pusztán a hivatásomból fakadó kötelességemnek tekintem, hanem AZ EGYETLEN JÁRHATÓ ÚTNAK ebben az exponenciális gyorsasággal fejlődő szektorban.”

2021:
✔️Országos Tudományos Diákköri Konferencia –
      Orvosi Informatika, II. helyezés
✔️NOKIA Fiatal Kutatói Díj
✔️A leginnovatívabb munkatárs

„Thuróczy Bertalan orvosbiológiai mérnök, író, atlétánál 21 éves korában rákot diagnosztizáltak. A fiatal fiú mögött küzdelmes időszak áll, melyet úgy érezte, egy könyvben kell összefoglalnia, így megírta saját történetét Futni, Hinni, Élni címmel.”
Beszélgetés az InnoFest rendezvény alkalmából a koronavírus mentális egészségre kifejtett hatásáról.
Résztvevők: Dr. Márky Ádám | Longevity Project orvosigazgató, ACT Tréner
Amigos a gyerekekért Alapítvány
Thuróczy Bertalan, orvosbiológiai mérnök, a Futni, Hinni, Élni c. könyv szerzője
„Thuróczy Bertalan orvosbiológiai mérnöki tudását és személyes érintettségét egyesítve egy olyan hordozható, viselhető orvostechnikai eszköz prototípusának kívánta elkészíteni, amely lehetőséget nyújt egy perifériás keringési rendellenesség (nevezetesen a Raynaud–jelenség) monitorozására és megelőzésére.” – smartfamily.hu
📖 „Thuróczy Bertalan orvosbiológiai mérnök. Rákóczifalván egy Szolnok melletti kis faluban nőtt fel. 21 évesen rákkal diagnosztizálták. Nem volt más választása, szembe kellett néznie a halállal. Történetéből és élni akarásából könyv született.” #futnihinnielni #Családbarát #DunaTV
„Poszttraumás stressz helyett fejlődés és növekedés! –
Thuróczy Bertalant pár évvel ezelőtt daganatos megbetegedéssel diagnosztizálták, de ő akkor is ment az álmai után. Mérnök szeretett volna lenni, azóta pedig már saját orvosi innovációt fejleszt. A Műegyetemen meséli el történetét az Én Vagyok Itt! c. műsorban.”
📙Könyvbemutató „szülőfalumban”, Rákóczifalván
20 év elteltével annak a tanítónéninek írhatok egy üzenetet a könyv hátuljába, aki megtanított írni, olvasni
20 év elteltével – frissen végzett mérnökként – az általános iskolás matematika tanárnőmnek megköszönhetem, hogy elindított ezen a pályán
20 év elteltével találkozni azokkal a volt osztálytársakkal, gyerekkori barátokkal, akikkel az ‘ábécét együtt tanultuk’, a játszótéren együtt nőttünk fel, erdei táborba jártunk, a farsangi bálon varázslónak öltöztünk, a salakpályán fociztunk.
📙Köszönjük a FUTNI, HINNI, ÉLNI – Egy könyv az élni akarásról csapatának nevében a szolnoki olvasóknak, érdeklődőknek, családtagoknak, barátoknak ezt a nosztalgikus, szombat délutáni könyvbemutatót!
🎗️Rozványi Balázsnak, a Magyar Rákellenes Liga elnökének külön köszönjük, hogy Budapestről ellátogatott hozzánk!
„Céltudatosság, elszántság, kitartás – elképesztő az erő, ami ebben a fiatalemberben van. Körülbelül fél éve annak, hogy megismertem Thuróczy Bertalant és példaértékű történetét, nem volt kérdés számomra, hogy mielőbb szeretnék vele egy interjút készíteni: 
Berci nemrég múlt 27 éves, mérnök és gyógyult ráktúlélő. Mindössze 21 éves volt, amikor rosszindulatú, jobb oldali heredaganatot diagnosztizáltak nála, most pedig kendőzetlen őszinteséggel mesél nekünk gyermekkoráról, álmairól, betegségéről, a gyógyulás nehéz és sokszor embert próbáló időszakáról, nemrégiben megjelent Futni, Hinni, Élni című könyvéről és arról az orvostechnikai eszközről is, amit most saját ötlete alapján fejleszt.”
forrás: igenyesferfi.hu
🎥| A végén garantáltan minden szál összefut: a kukoricakapálástól az orvosbiológiai mérnöki diplomáig – két évtized munkásságáról volt szó.
Az „Énidő” c. adásban Sebestyén Andrea műsorvezető beszélget Thuróczy Bertalannal: gyerekkori álmokról, mérnökké válásról, betegségről és gyógyulásról, sportról, futásról és orvostechnikai eszközfejlesztésről.
🎥| Élő élménybeszámoló a IX. Decathlon Mátra Túra eseményen, ahol Thuróczy Bertalan, a FUTNI, HINNI, ÉLNI szerzője, és Dr. Bozsányi Szabolcs, a Decathlon Magyarország orvos- és fitnesz nagykövete SZORONGÁS, SPORT, ÖNISMERET, TERMÉSZET témakörökről beszélgetett Novák Zsomborral. 

🎤| Thuróczy Bertalan, a FUTNI, HINNI, ÉLNI szerzője beszélget Náray Balázzsal, a Kossuth Rádió szerkesztő riporterével.

‘Egy álom, egy betegség és egy startup‘ című előadás a Liska Tibor Szakkollégium 2021-es nyári táborában:
sportról, egészségről, betegségről, szenzoros kesztyűs fejlesztésről, könyvkiadatásról és vállalkozásról.
„21 évesen diagnosztizálták rosszindulatú daganattal, az onkológiáról ingázott fél éven át a Műszaki Egyetemre, mert minden álma az volt, hogy mérnök lehessen. Most a kemoterápia máig ható szövődménybetegségére fejleszt saját orvosi innovációt, maratont fut, könyvet írt, közösséget szervez. Ismerjék meg Thuróczy Berci élni akarásának nem mindennapi történetét!”
„Várunk benneteket a Vivicitta futófesztiválon könyvbemutatóval, beszélgetéssel, és dedikálással egybekötött alkalmunkra.
A Decathlon sátor mellett megtaláltok minket is, egyben a könyv csapatával is személyesen találkozhattok – valamint a könyv szerzője mellett Csere Gáspár olimpikon maratonfutóval is beszélgethettek.”

A mai napon a BSI és a Magyar Telekom közös sajtótájékoztatóján mutatta be a hétvégén megrendezésre kerülő eseményét. A fotón (balról jobbra) Szántó Dávid riporter, Thuróczy Bertalan mérnök, atléta, a Futni, hinni és élni könyv szerzője, Kovács Patrícia a SUHANJ! Alapítvány képviselője, Szabó Melinda, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese és Kocsis Árpád, a BSI ügyvezető-versenyigazgatója.

🥇 | NOKIA Young Scientist Award –
Egyetemi fejlesztésemet nemzetközi porondon is bemutathattam:
🎓| Megtisztelő, hogy NOKIA Fiatal Kutatói Díjban részesültem az Országos Tudományos Diákköri Konferencián bemutatott pályamunkámmal
🧤| A Raynaud-betegségre fejlesztett eszköz élettani paraméterek alapján előre jelzi és megakadályozza az ujjakban fellépő kóros perifériás érszűkületet, egyszersmind a hosszútávú szövődményeket”

2021. Április 30-án indult útnak az ország legkeletibb részéről, hogy május 6-án megérkezzen az ország legnyugatibb pontjára. Mi is végig kísérjük az útján és együtt szurkolunk neki. Május 9-én pedig 20 órakor élőben beszélget vele Thuróczy Bertalan, a Futni, Hinni, Élni könyve szerzője, akinek szintén nagy példaképe Gábor és nem utolsó sorban a könyv egyik ihletője is.

Gyerekkorában elhatározta, hogy mérnök lesz és az emberiség javát fogja szolgálni. Valóra váltotta az álmát, még nincs 27 éves, és saját ötlete alapján épp egy sokak számára nagy segítséget jelentő orvostechnikai eszközt fejleszt. Ám amíg idáig eljutott, nagyon sok mindenen kellett átmennie. Thuróczy Bertalannal beszélgettünk, aki Futni, Hinni, Élni címmel írta meg nem mindennapi történetét.

🎓 Országos Tudományos Diákköri Konferencia 
💻 Orvosi Informatika
🥈 II. helyezés
„Köszönöm Dr. Bozsányi Szabolcs orvosszakmai-, valamint Dr. Varga Pál és Sárközy Péter mérnökkonzulenseimnek a több éves munkáját, felkészítését!”

Az egészség és a testmozgás szorosan összefüggő fogalmak. Az egészségünk nem magától értetődő, sok támogatásra és odafigyelésre van szüksége, hogy minőségi életet tudjunk élni. Szüksége van megfelelő táplálkozásra, egészségügyi szűrésekre és nem utolsó sorban a testmozgásra. A sport gyógyszer, amely nem csak fizikailag, de lelkileg is támogatja a testünket.

„Kevés embert ismerek, aki olyan inspiráló lenne, mint Berci. Egy végtelenül szerény és hihetetlenül szorgalmas fiúról van szó, akit 21 éves korában rákkal diagnosztizáltak. A kemoterápia során nem hagyott fel egyetemi tanulmányaival, egyszerre csinálta mindkettőt. Ennek lassan 6 éve. Azóta mesterdiplomát szerzett, olimpikonnal edz, orvostechnológiai eszközt fejleszt és nemrégiben könyvet írt, hogy másoknak tudjon a történetével segíteni. Na, de nem árulok el többet, ismerjétek meg ti is Bercit!”

Szerző: Nyitrai Réka

Gyermekkorában, játék közben sokszor Tarzannak képzelte magát. Thuróczy Bertalan szülőfalujában, Rákóczifalván, otthonuk kertjében fára mászott, sárban dagonyázott, a filmbéli hőshöz hasonlóan különleges kalandokat élt át. Akkor még nem sejtette, hogy néhány éven belül, szinte még gyerekként ezeknél sokkal komolyabb, embert próbáló „kalandokkal” kell szembenéznie, melyek, ha nem is filmbe, de mindenképpen könyvbe illők.

a Decathlonnal közösen, 2021. február 17-én a Facebookon élőben, online tartjuk a FUTNI, HINNI, ÉLNI című könyv online bemutatóját.

A könyvbemutatót összekötjük egy beszélgetéssel: Thuróczy Bertalan mellett a könyv orvosszakmai lektora Dr. Bozsányi Szabolcs, és a könyv megjelenésével, kampányával kapcsolatban Gyenes Donát fog beszélgetni a sportról, egészséges életmódról, és persze a könyv megszületéséről.

2021. februári előrendelések – A könyv megvásárlásából befolyt összeget a Futni Hinni Élni alapítvány megalapítására szánjuk.

Az alapítvány célja, hogy egy olyan közösséget építsen ki, amely támogatja az olyan már gyógyult, vagy még gyógyulófélben lévő betegeket, akik számára a sorstársak közössége, a sport és a testmozgás jelenti az életörömöt, a teljes – testi – lelki – gyógyulást. A célok elérése érdekében az élsportra való felkészítést – a megfelelő eszközök és szakemberek segítségével – is támogatja.

Katolikus rádió interjú –  megjelent a futni, hinni, élni könyv

 

Szerkesztő: Szabó Fruzsina

interjú tóth ágnes rádiós műsorvezetővel

 aktív rádió – placc (2021.02.13.) – futni, hinni, élni – eGY KÖNYV AZ ÉLNI AKARÁSRÓL, kampány

 

interjú molnár róbert rádiós műsorvezetővel

 amadeus rádió – (2021.02.14.) – futni, hinni, élni – eGY KÖNYV AZ ÉLNI AKARÁSRÓL, bemutató

 

A szellem haláltánca – interjú novák zsombor péterrel | 2020

– Akkor miben hiszel? 

„Az emberi akarat határt nem ismerő voltában, az élni akarás ösztönének legyőzhetetlenségében, a kitartás, szenvedély, kíváncsiság, szeretet erejében. Abban, hogy csak úgy tud testileg egészséges maradni az ember, ha a lelke is egészséges. Abban, hogy addig kell keresni az utunkat az életben, amíg rá nem találunk. Olykor a segítség, az útmutatás olyan formában érkezik, amelyről nem is gondolnánk. Abban, hogy minden okkal történik, még a legrosszabb, legfájdalmasabb dolgok is. Abban, hogy az önismeretnek, az életnek van egy öntanító jellege, amit olykor-olykor a legnagyobb szenvedések árán mutat meg nekünk. A kérdés csak az, hogyan fogjuk fel ezeket: tragédiaként és csapásként, vagy áldásként.”

 

egy huszonéves ráktúlélő – interjú földvári-oláh csaba íróval | 2019

 

„A 2020-as év minden nehézség és a vírushelyzet ellenére is a legproduktívabb volt számomra, egy percét sem vesztegettem el – nem csak a problémát, hanem annak megoldását is megláttam a helyzetben. A távoktatás és a távmunka miatt teljesült az a vágyam, mely szerint egyszerre tudok egyetemen is lenni, és mellette teljes értékű munkát is tudok vállalni. Nem azon aggódtam egész évben, hogy mi fog történni ebben a világot sújtó helyzetben, hanem azon igyekeztem tevékenykedni, ami segítség lehet embertársaimnak és magamnak is. Ennek fényében orvostechnikai eszközfejlesztéstől kezdve, könyvíráson át, alapítvány létrehozásáig mindenbe nagy lendülettel vetettem bele magam, és így, a karácsonyi időszak közeledtével minden szálat sikerült elvarrni. Remélhetőleg jövőre ennek az évnek a munkája “be fog érni”. Ez az év számomra a fejlődés éve volt, az élet minden területét figyelembe véve.”

 

felkérés konferencia-előadásra,
céges rendezvényekre,
interjúra, kerekasztal beszélgetésre,
könyvbemutatóra:

szeretnél kialakítani egy egészséges és személyre szabott életvitelt a super sapiens könyv tudástára által?

Iratkozz fel a hírlevelemre, ahol további információkat osztok meg veled a könyv megjelenéséről, tartalmáról!

Feliratkozást követően bepillantást nyerhetsz a könyv megszületésének folyamatába
(kezdve a kéziratszerkesztéstől a borítótervezésen át a nyomdába küldésig),
valamint lehetőséged lesz névre szóló dedikált példány megrendelésére.

oszd meg ismerőseiddel

a super sapens könyv
és a
@flow_csatorna tudástárát,
és segíts nekik is
az optimális teljesítményük elérésében,
egészségük maximalizálásában,
az életvitelük tökéletesítésében!

A @flow_csatorna hírlevelén keresztül
ők is megszerezhetik a tudást,
elsőként értesülhetnek
a Super sapiens könyv
elérhetőségéről,

a névre szóló dedikálási lehetőségről,
és a kötet
részletes tartalmáról!

a futni, hinni, élni és a super sapiens könyvek
nemzetközi terjesztésben is elérhetőek angol nyelven
az amazonon e-book formátumban:

Van olyan külföldi ismerősöd, barátod,
aki számára releváns a könyv története?
Oszd meg vele a Futni, Hinni, Élni
és a Super sapiens
angol nyelvű e-book
Amazon vagy GoodReads linkjét!