blog

könyv kampány

#futnihinnielni

“Futni, Hinni, Élni – a Szolnoki Félmaratonon számomra a futásból kevés jutott, de hitből és életszemlélet formálásból annál több.👇
A 30+ °C-os hőségben a “kiszáradás” ellen küszködve megtapasztaltam, milyen amikor nem FLOW-ban telik egy félmaraton.
Egyéni rekordot (79 percet) megcélozva indultam neki a versenynek, miután múlthéten a Félmaraton Országos Bajnokságon a Puskás Ferenc Stadion körüli 1500 m-es köröket róva elszámoltam magam (és az órám GPS vevője is), és egy körrel hamarabb kiálltam. Itt lett volna a lehetőség javítani. (…)
Rákóczifalváról, egyfajta ‘falusi parasztlegény’ szemléletmóddal 20 évvel ezelőtt ‘nekifutva az életnek’ azt tapasztalom, hogy akkor érhetjük el céljainkat és álmainkat, ha azokért konzisztensen, nap mint nap hajlandóak vagyunk tenni – ha kell, éveken vagy akár évtizedeken keresztül.
Sportban, tanulmányokban, munkában.
Mindig, mindenhol, mindenkor.”
“A múltheti Telekom Vivicitta volt az első tavaszi esemény, ahol immár nem csak a Futni, Hinni, Élni könyv csapataként, hanem a Futni, Hinni, Élni Alapítvány színeiben is megjelentünk.
Csapatunk a FUTNI részt is olyannyira komolyan gondolja, hogy Berci mellett Peti (Dr. Turai Péter) is megmérettette magát, ezúttal a félmaratoni váltóban. Berci és BEAC-os csapattársa, Tüttő Julcsi megnyerték a vegyes váltót félmaratoni távon.”
🎗 A Futni, Hinni, Élni logója testesíti meg mindazt a szellemiséget, amit a különböző akcióinkon keresztül közvetíteni szeretnénk. Az alapkoncepciót a daganatos betegségek és problémák által képviselt szalag és futáshoz köthető dinamika adja. Míg a szalag viselése az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a szolidaritásunkat kifejezzük a daganatos betegségekkel szemben, addig a futómozgás (egyben szimbólum) megtestesíti a mentális küzdés és állóképesség fontosságát. (Részletek)
“A Mathias Corvinus Collegium Vezetőképző Akadémiáján itthon tanulhatsz a legjobb hazai és nemzetközi oktatóktól, trénerektől, és vezetőktől, akik egy személyre szabott, élményen és tapasztalaton alapuló gyakorlati és közösségi fókuszú kiegészítő képzés keretében eljuttatnak a teljesítőképességed maximumára. Az MCC egy olyan kampusz, amely újra definiálja a határokat és a lehetőségeket, és négyzetre emeli a tehetséget!”
forrás: mcc.hu
Hogyan láthatjuk meg az örömet a bánatban, az egészséget a betegségben, a hitet a hitetlenségben, a tudást a tudatlanságban, a boldogságot a szomorúságban, és az életet a halálban? Ezen kérdések megvitatásában is szeretnénk ott lenni a legkülönbözőbb fórumokon a Futni, Hinni, Élni Alapítvány képviseletében, amelyre egy tökéletes alkalom volt a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet márciusi felkérése, ahol a poszt-traumás stresszről és növekedésről tartottunk előadást több mint 100 fős közönségnek, majd beszélgettünk a hallgatókkal, oktatókkal.
Mit jelent pontosan a poszttraumás növekedés? Hogyan alakítható ki a pszichológiai rugalmasság? Kerekasztal-beszélgetésünkön a krízisekről, az azokban való működésről, adaptációról és megküzdésekről lesz szó. Az MCC-Mindset Pszichológia Iskola eseményén Thuróczy Bertalan gyógyult rákos beteggel, a Futni, hinni, élni c. könyv szerzőjével és Dr. Márky Ádámmal, az MCC kutatótanárával beszélget Iskolánk hallgatója.
“Magyarország első és egyetlen sportrádiója a testmozgás, a játék, az egészséges életmód, a siker, a küzdelem, a fair play, a hazaszeretet és az összetartozás jegyében minden „sportos” témában hallatja a hangját. Az új adóhoz tapasztalt, népszerű műsorvezetők, sőt volt sikeres sportolók is csatlakoztak. A magas szakmai színvonalra garancia az is, hogy a Sportrádió a Nemzeti Sport szakmai tudására, kapcsolatrendszerére, minden jelentős hazai és nemzetközi eseményen jelen lévő tudósítói hálózatára is épít.”
“Thuróczy Bertalan a Futni, hinni, élni című könyvében beszél a rák elleni küzdelemről, a gyerekkoráról, arról, hogy mi ösztönözte már egészen fiatalon, milyen célokért dolgozik most – és úgy összességében arról, hogy miként lehet egy traumát a fejlődés szolgálatába állítani.”
 
Szerkesztette: Tamás Rita, újságíró, edző, coach,
a ‘Ne pánikolj, sportolj’ c. könyv írója
Sokan, sokféleképpen küzdenek daganatos betegséggel. Amit mi, egészségesek tehetünk a gyógyulófélben lévők felé az főleg az empátia, odafordulás és megértés. Legtöbbször csak erre van szükség. De erre igazán.
Február 4-e, a Rákellenes Világnap alkalma azonban nem csak azokról a harcosokról szól, akik nap mint nap küzdenek a kór ellen. Fontos, hogy mindannyian próbáljunk olyan életet élni, amiben az egészség, a tudatos élet, a szellemi és fizikális állóképesség, az egészségmegőrzés jelentőséggel bír. Talán ez lehet első lépés, hogy elkerüljük a daganatos megbetegedéseket.
2021 elején, majdnem egy éve közösen útjára indítottunk egy projektet, ami először csak egy kósza gondolat volt, aztán pedig valósággá vált. Több, mint 1000 eladott könyv, megannyi személyes találkozás, történet és könyvbemutató után eljött az idő, hogy egy újabb szintre lépjünk.
2022. február 2-án röviden megosztjuk, hogy mi történt a Futni, Hinni, Élni projekt körül – aminek Te is részese vagy – az elmúlt egy évben és milyen jövőbeli terveink vannak.
Az utóbbi hónapokban dolgoztunk valamin, amit most szeretnénk bemutatni, így az indulásától kezdve Te is részese lehetsz ennek a közösségnek.
A Futni, Hinni, Élni könyv megvásárlásával hozzájárultál egy rajtad túlmutató ügyhöz. De mi is ez az ügy valójában?
“Mi az, ami boldoggá tesz minket? Észrevesszük-e, hogy az élet apró dolgainak, a társas kapcsolatainknak, a közös ünnepléseknek mennyire fontos szerepük van a boldogságunkban? Sokan, akik a boldogságot keresik, azt gondolják, az egy olyan állapot, amit el kell és el lehet érni, nem veszik észre, hogy a boldogság valójában a részletekben rejlik, ott találjuk meg az örömünket és a vágyott állapotot. Ez a kép azonban nem teljes, meg kell említenünk a kudarc élményt és a negatív gondolatokat is, mint az emberi természet velejáróit. A teljességérzést ezekkel együtt élhetjük át. Ahhoz, hogy boldogok legyünk, érdemes megkérdezni magunktól időnként: Mik az én szükségleteim, mit kell ahhoz tennem, hogy azokat kielégítsem? Mitől függ a boldogságom?”
“Thuróczy Bertalan mérnök, atléta, a Futni, Hinni, Élni című könyv szerzője. Rákóczifalván, egy Szolnok melletti kis faluban nevelkedett. Kilátástalan helyzetekkel tűzdelt útja során orvosbiológiai mérnökként szerzett mesterdiplomát. Egyetemi tanulmányai idején rosszindulatú daganattal diagnosztizálták. Betegsége arra ösztönözte, hogy mérnöki hivatását személyes érintettségével kapcsolja össze: olyan orvostechnikai eszköz fejlesztésén munkálkodik, amely embertársai hasznára válhat. Jelenleg versenyszerűen is űzi a hosszútávfutást a BEAC Atlétika atlétájaként.”
This talk was given at a TEDx event:  https://www.ted.com/tedx

“Az orvostechnikában folyamatosan jelen lévő változások, kihívások és fejlesztések miatt az innovatív – és diszruptív – szemléletmódot nem pusztán a hivatásomból fakadó kötelességemnek tekintem, hanem AZ EGYETLEN JÁRHATÓ ÚTNAK ebben az exponenciális gyorsasággal fejlődő szektorban.”

2021:
✔️Országos Tudományos Diákköri Konferencia –
      Orvosi Informatika, II. helyezés
✔️NOKIA Fiatal Kutatói Díj
✔️A leginnovatívabb munkatárs

“Thuróczy Bertalan orvosbiológiai mérnök, író, atlétánál 21 éves korában rákot diagnosztizáltak. A fiatal fiú mögött küzdelmes időszak áll, melyet úgy érezte, egy könyvben kell összefoglalnia, így megírta saját történetét Futni, Hinni, Élni címmel.”
Beszélgetés az InnoFest rendezvény alkalmából a koronavírus mentális egészségre kifejtett hatásáról.
Résztvevők: Dr. Márky Ádám | Longevity Project orvosigazgató, ACT Tréner
Amigos a gyerekekért Alapítvány
Thuróczy Bertalan, orvosbiológiai mérnök, a Futni, Hinni, Élni c. könyv szerzője
“Thuróczy Bertalan orvosbiológiai mérnöki tudását és személyes érintettségét egyesítve egy olyan hordozható, viselhető orvostechnikai eszköz prototípusának kívánta elkészíteni, amely lehetőséget nyújt egy perifériás keringési rendellenesség (nevezetesen a Raynaud–jelenség) monitorozására és megelőzésére.” – smartfamily.hu
📖 “Thuróczy Bertalan orvosbiológiai mérnök. Rákóczifalván egy Szolnok melletti kis faluban nőtt fel. 21 évesen rákkal diagnosztizálták. Nem volt más választása, szembe kellett néznie a halállal. Történetéből és élni akarásából könyv született.” #futnihinnielni #Családbarát #DunaTV
“Poszttraumás stressz helyett fejlődés és növekedés! –
Thuróczy Bertalant pár évvel ezelőtt daganatos megbetegedéssel diagnosztizálták, de ő akkor is ment az álmai után. Mérnök szeretett volna lenni, azóta pedig már saját orvosi innovációt fejleszt. A Műegyetemen meséli el történetét az Én Vagyok Itt! c. műsorban.”
📙Könyvbemutató “szülőfalumban”, Rákóczifalván
20 év elteltével annak a tanítónéninek írhatok egy üzenetet a könyv hátuljába, aki megtanított írni, olvasni
20 év elteltével – frissen végzett mérnökként – az általános iskolás matematika tanárnőmnek megköszönhetem, hogy elindított ezen a pályán
20 év elteltével találkozni azokkal a volt osztálytársakkal, gyerekkori barátokkal, akikkel az ‘ábécét együtt tanultuk’, a játszótéren együtt nőttünk fel, erdei táborba jártunk, a farsangi bálon varázslónak öltöztünk, a salakpályán fociztunk…
📙Köszönjük a FUTNI, HINNI, ÉLNI – Egy könyv az élni akarásról csapatának nevében a szolnoki olvasóknak, érdeklődőknek, családtagoknak, barátoknak ezt a nosztalgikus, szombat délutáni könyvbemutatót!
🎗️Rozványi Balázsnak, a Magyar Rákellenes Liga elnökének külön köszönjük, hogy Budapestről ellátogatott hozzánk!
“Céltudatosság, elszántság, kitartás – elképesztő az erő, ami ebben a fiatalemberben van. Körülbelül fél éve annak, hogy megismertem Thuróczy Bertalant és példaértékű történetét, nem volt kérdés számomra, hogy mielőbb szeretnék vele egy interjút készíteni: 
Berci nemrég múlt 27 éves, mérnök és gyógyult ráktúlélő. Mindössze 21 éves volt, amikor rosszindulatú, jobb oldali heredaganatot diagnosztizáltak nála, most pedig kendőzetlen őszinteséggel mesél nekünk gyermekkoráról, álmairól, betegségéről, a gyógyulás nehéz és sokszor embert próbáló időszakáról, nemrégiben megjelent Futni, Hinni, Élni című könyvéről és arról az orvostechnikai eszközről is, amit most saját ötlete alapján fejleszt.”
forrás: igenyesferfi.hu
🎥| A végén garantáltan minden szál összefut: a kukoricakapálástól az orvosbiológiai mérnöki diplomáig – két évtized munkásságáról volt szó.
Az “Énidő” c. adásban Sebestyén Andrea műsorvezető beszélget Thuróczy Bertalannal: gyerekkori álmokról, mérnökké válásról, betegségről és gyógyulásról, sportról, futásról és orvostechnikai eszközfejlesztésről.
🎥| Élő élménybeszámoló a IX. Decathlon Mátra Túra eseményen, ahol Thuróczy Bertalan, a FUTNI, HINNI, ÉLNI szerzője, és Dr. Bozsányi Szabolcs, a Decathlon Magyarország orvos- és fitnesz nagykövete SZORONGÁS, SPORT, ÖNISMERET, TERMÉSZET témakörökről beszélgetett Novák Zsomborral. 

🎤| Thuróczy Bertalan, a FUTNI, HINNI, ÉLNI szerzője beszélget Náray Balázzsal, a Kossuth Rádió szerkesztő riporterével.

‘Egy álom, egy betegség és egy startup‘ című előadás a Liska Tibor Szakkollégium 2021-es nyári táborában:
sportról, egészségről, betegségről, szenzoros kesztyűs fejlesztésről, könyvkiadatásról és vállalkozásról.
“21 évesen diagnosztizálták rosszindulatú daganattal, az onkológiáról ingázott fél éven át a Műszaki Egyetemre, mert minden álma az volt, hogy mérnök lehessen. Most a kemoterápia máig ható szövődménybetegségére fejleszt saját orvosi innovációt, maratont fut, könyvet írt, közösséget szervez. Ismerjék meg Thuróczy Berci élni akarásának nem mindennapi történetét!”
“Várunk benneteket a Vivicitta futófesztiválon könyvbemutatóval, beszélgetéssel, és dedikálással egybekötött alkalmunkra.
A Decathlon sátor mellett megtaláltok minket is, egyben a könyv csapatával is személyesen találkozhattok – valamint a könyv szerzője mellett Csere Gáspár olimpikon maratonfutóval is beszélgethettek.”

A mai napon a BSI és a Magyar Telekom közös sajtótájékoztatóján mutatta be a hétvégén megrendezésre kerülő eseményét. A fotón (balról jobbra) Szántó Dávid riporter, Thuróczy Bertalan mérnök, atléta, a Futni, hinni és élni könyv szerzője, Kovács Patrícia a SUHANJ! Alapítvány képviselője, Szabó Melinda, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese és Kocsis Árpád, a BSI ügyvezető-versenyigazgatója.

🥇 | NOKIA Young Scientist Award –
Egyetemi fejlesztésemet nemzetközi porondon is bemutathattam:
🎓| Megtisztelő, hogy NOKIA Fiatal Kutatói Díjban részesültem az Országos Tudományos Diákköri Konferencián bemutatott pályamunkámmal
🧤| A Raynaud-betegségre fejlesztett eszköz élettani paraméterek alapján előre jelzi és megakadályozza az ujjakban fellépő kóros perifériás érszűkületet, egyszersmind a hosszútávú szövődményeket”

2021. Április 30-án indult útnak az ország legkeletibb részéről, hogy május 6-án megérkezzen az ország legnyugatibb pontjára. Mi is végig kísérjük az útján és együtt szurkolunk neki. Május 9-én pedig 20 órakor élőben beszélget vele Thuróczy Bertalan, a Futni, Hinni, Élni könyve szerzője, akinek szintén nagy példaképe Gábor és nem utolsó sorban a könyv egyik ihletője is.

Gyerekkorában elhatározta, hogy mérnök lesz és az emberiség javát fogja szolgálni. Valóra váltotta az álmát, még nincs 27 éves, és saját ötlete alapján épp egy sokak számára nagy segítséget jelentő orvostechnikai eszközt fejleszt. Ám amíg idáig eljutott, nagyon sok mindenen kellett átmennie. Thuróczy Bertalannal beszélgettünk, aki Futni, Hinni, Élni címmel írta meg nem mindennapi történetét.

🎓 Országos Tudományos Diákköri Konferencia 
💻 Orvosi Informatika
🥈 II. helyezés
“Köszönöm Dr. Bozsányi Szabolcs orvosszakmai-, valamint Dr. Varga Pál és Sárközy Péter mérnökkonzulenseimnek a több éves munkáját, felkészítését!”

Az egészség és a testmozgás szorosan összefüggő fogalmak. Az egészségünk nem magától értetődő, sok támogatásra és odafigyelésre van szüksége, hogy minőségi életet tudjunk élni. Szüksége van megfelelő táplálkozásra, egészségügyi szűrésekre és nem utolsó sorban a testmozgásra. A sport gyógyszer, amely nem csak fizikailag, de lelkileg is támogatja a testünket.

“Kevés embert ismerek, aki olyan inspiráló lenne, mint Berci. Egy végtelenül szerény és hihetetlenül szorgalmas fiúról van szó, akit 21 éves korában rákkal diagnosztizáltak. A kemoterápia során nem hagyott fel egyetemi tanulmányaival, egyszerre csinálta mindkettőt. Ennek lassan 6 éve. Azóta mesterdiplomát szerzett, olimpikonnal edz, orvostechnológiai eszközt fejleszt és nemrégiben könyvet írt, hogy másoknak tudjon a történetével segíteni. Na, de nem árulok el többet, ismerjétek meg ti is Bercit!”

Szerző: Nyitrai Réka

Gyermekkorában, játék közben sokszor Tarzannak képzelte magát. Thuróczy Bertalan szülőfalujában, Rákóczifalván, otthonuk kertjében fára mászott, sárban dagonyázott, a filmbéli hőshöz hasonlóan különleges kalandokat élt át. Akkor még nem sejtette, hogy néhány éven belül, szinte még gyerekként ezeknél sokkal komolyabb, embert próbáló „kalandokkal” kell szembenéznie, melyek, ha nem is filmbe, de mindenképpen könyvbe illők.

a Decathlonnal közösen, 2021. február 17-én a Facebookon élőben, online tartjuk a FUTNI, HINNI, ÉLNI című könyv online bemutatóját.

A könyvbemutatót összekötjük egy beszélgetéssel: Thuróczy Bertalan mellett a könyv orvosszakmai lektora Dr. Bozsányi Szabolcs, és a könyv megjelenésével, kampányával kapcsolatban Gyenes Donát fog beszélgetni a sportról, egészséges életmódról, és persze a könyv megszületéséről.

2021. februári előrendelések – A könyv megvásárlásából befolyt összeget a Futni Hinni Élni alapítvány megalapítására szánjuk.

Az alapítvány célja, hogy egy olyan közösséget építsen ki, amely támogatja az olyan már gyógyult, vagy még gyógyulófélben lévő betegeket, akik számára a sorstársak közössége, a sport és a testmozgás jelenti az életörömöt, a teljes – testi – lelki – gyógyulást. A célok elérése érdekében az élsportra való felkészítést – a megfelelő eszközök és szakemberek segítségével – is támogatja.

Katolikus rádió interjú –  megjelent a futni, hinni, élni könyv

 

Szerkesztő: Szabó Fruzsina

interjú tóth ágnes rádiós műsorvezetővel

 aktív rádió – placc (2021.02.13.) – futni, hinni, élni – eGY KÖNYV AZ ÉLNI AKARÁSRÓL, kampány

 

interjú molnár róbert rádiós műsorvezetővel

 amadeus rádió – (2021.02.14.) – futni, hinni, élni – eGY KÖNYV AZ ÉLNI AKARÁSRÓL, bemutató

 

A szellem haláltánca – interjú novák zsombor péterrel | 2020

– Akkor miben hiszel? 

“Az emberi akarat határt nem ismerő voltában, az élni akarás ösztönének legyőzhetetlenségében, a kitartás, szenvedély, kíváncsiság, szeretet erejében. Abban, hogy csak úgy tud testileg egészséges maradni az ember, ha a lelke is egészséges. Abban, hogy addig kell keresni az utunkat az életben, amíg rá nem találunk. Olykor a segítség, az útmutatás olyan formában érkezik, amelyről nem is gondolnánk. Abban, hogy minden okkal történik, még a legrosszabb, legfájdalmasabb dolgok is. Abban, hogy az önismeretnek, az életnek van egy öntanító jellege, amit olykor-olykor a legnagyobb szenvedések árán mutat meg nekünk. A kérdés csak az, hogyan fogjuk fel ezeket: tragédiaként és csapásként, vagy áldásként.”

 

egy huszonéves ráktúlélő – interjú földvári-oláh csaba íróval | 2019

 

“A 2020-as év minden nehézség és a vírushelyzet ellenére is a legproduktívabb volt számomra, egy percét sem vesztegettem el – nem csak a problémát, hanem annak megoldását is megláttam a helyzetben. A távoktatás és a távmunka miatt teljesült az a vágyam, mely szerint egyszerre tudok egyetemen is lenni, és mellette teljes értékű munkát is tudok vállalni. Nem azon aggódtam egész évben, hogy mi fog történni ebben a világot sújtó helyzetben, hanem azon igyekeztem tevékenykedni, ami segítség lehet embertársaimnak és magamnak is. Ennek fényében orvostechnikai eszközfejlesztéstől kezdve, könyvíráson át, alapítvány létrehozásáig mindenbe nagy lendülettel vetettem bele magam, és így, a karácsonyi időszak közeledtével minden szálat sikerült elvarrni. Remélhetőleg jövőre ennek az évnek a munkája “be fog érni”. Ez az év számomra a fejlődés éve volt, az élet minden területét figyelembe véve.”

 

a könyv megrendelhető az alábbi honlapon: